Els Castellers de Berga han fet un nou pas de gegant en la seva història, en aconseguir el seu primer castell de 8, en el marc la diada del Vè aniversari de la colla. Aquest dissabte a la tarda, els berguedans han aconseguit descarregar per primera vegada el 4 de 8, acompanyat d'un 5 de 7 i 4 de 7 amb agulla, realitzat després d'un intent fallit de 2 de 7.

D'aquesta manera, un centenar de camises blaves han aconseguit millorar l'actuació de la colla en la diada dels 4 fuets per 5 punts, aconseguint-ne 1.040. La colla ha acabat la diada amb un vano de 5, en referència als 5 anys, i 10 pilars de 3 de canalla.

Els acompanyants de l'aniversari dels berguedans han estat els Castellers de Sabadell i la Colla Jove dels Castellers de Sitges. Els Saballuts han aconseguit descarregar un 3 de 8, un 2 de 8 amb folre i un 4 de 8, mentre que els del Garraf han descarregat un 4 de 7 amb agulla, un 3 de 7 i un 4 de 7.

Les dues colles han acabat l'actuació amb pilars, amb un de 5 i dos de 4 per part dels de Sabadell, i un de 5 per part dels de Sitges.