L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat aquest mes les obres de construcció de l'estació depuradora de Borredà. La planta, que suposarà una inversió propera als 870.000 euros, estarà enllestida en un termini aproximat de deu mesos.

Segons fonts de l'ACA, la instal·lació serà de tipus biològic amb fangs activats i tindrà una capacitat per tractar 200 m3/dia, l'equivalent a una població de 1.250 habitants. Un cop tractada degudament, l'aigua es retornarà al torrent del Margansol.

Borredà espera aquest projecte des del 2003, quan va adjudicar-se'n la construcció, juntament amb d'altres depuradores del ter-ritori. Després d'anys d'entrebancs i problemes per tirar endavant l'obra i d'una llarga reivindicació per part del consistori de Borredà, estava previst que les obres s'iniciessin el novembre passat. L'oposició d'alguns dels veïns i residents propers a la zona on s'havia de construir el projecte aprovat i que no havia tingut al·legacions van fer que s'aturés el procediment previst. Després de diverses reunions entre els responsables de l'ACA, l'Ajuntament i els veïns i de la modificació d'alguns aspectes que preocupaven als opositors, finalment, el col·lectiu veïnal va acceptar el projecte i les obres s'han pogut iniciar.

La depuradora és una fita important per al municipi de Borredà. Amb aquesta nova instal·lació es podrà donar el tractament adequat a les seves aigües residuals «tot millorant les condicions sanitàries i beneficiant les condicions de l'entorn, el paisatge i el turisme», han assegurat des de l'Agència Catalana de l'Aigua.