El programa d´atenció psicològica de l´AECC- Catalunya contra el Càncer de Barcelona, que es va engegar a l´Hospital Sant Bernabé de Berga a l´abril de 2016, ha atès fins ara un total de 153 usuaris. De moment, pel servei hi han passat 98 pacients oncològics i 55 familiars, una xifra que ha superat les previsions de la pròpia associació. Al llarg d'aquest any s'han realitzat 1.365 visites, la majoria al propi Hospital, mentre que 90 visites s´han fet a domicili.

Segons han informat des de l'associació, el 70% dels pacients visitats al programa d´atenció psicològica de l´AECC han estat dones i el 30% homes, bona part dels quals d´entre 51 i 70 anys. Pel que fa al tipus de malaltia oncològica, entre els pacients d´aquest servei, predomina el càncer de mama amb 40 pacients visitades.

Els pacients que requereixen aquesta atenció ho fan pel malestar relacionat amb la malaltia o per les simptomatologies depressives o ansioses. També s´han creat dos grups de teràpia. Entre el setembre i el desembre de l´any passat es va coordinar el grup "molt x viure", dirigit a pacients amb càncer de mama. Actualment, està en funcionament el grup "afrontant el càncer", que va començar a l´abril i que està dirigit a pacients amb qualsevol tipus de malaltia oncològica, recentment diagnosticats o que han començat fa poc el tractament.

Les derivacions dels pacients visitats al servei les han fet els professionals de l´Hospital Sant Bernabé principalment, els professionals de l´equip de l´ESI domiciliari, metges de família dels CAP del Berguedà i del Centre de Salut Mental d´Adults del Berguedà. La resta de persones que han acudit al servei, ho han fet per iniciativa pròpia.