Els grups d'ERC i la CUP, a l'oposició al Consell Comarcal del Berguedà, han criticat el procés de nomenament del nou gerent de l'ens, Eduard Barcons, així com també la manera utilitzada per la destitució de l'antiga gerent, Carme Casas. Els representants dels dos partits van lamentar la manca d'informació en aquests dos processos durant el darrer ple de l'organisme, dimecres a la nit.

Eduard Coronado, portaveu d'ERC, va demanar al president David Font els motius de destitució de Casas i també va criticar el no coneixement del nomenament de la nova persona que ocupa el càrrec des del 22 de juny. Font va assegurar que la decisió es va prendre amb un decret de presidència, «de la mateixa manera que vam fer-ho fa dos anys a l'inici del mandat» en tractar-se d'un càrrec de confiança. La consellera de la CUP, Mònica Garcia, que dimecres s'estrenava al càrrec, va coincidir amb els republicans i va lamentar la manca d'informació, i a la vegada va donar la seva opinió sobre la destitució de Carme Casas. «Ja com vam dir en el moment del seu nomenament, una persona jutjada i condemnada no creiem que hagi d'ocupar un càr-rec d'aquest tipus», va dir.

La destitució de Carme Casas es va aprovar per unanimitat a excepció de Toni Pérez, que va abstenir-se en la votació. Per contra, el nomenament d'Eduard Barcons es va aprovar només amb els vots de l'equip de govern (CDC i PSC) i amb l'abstenció de la resta, que van destacar que no estan en contra del nomenament de Barcons, «ja que el considerem molt capacitat en l'àmbit professional», sinó «en la manera com s'ha dut a terme el procediment i per la manca d'informació», van aclarir els republicans i la cupaire.