El Consell Comarcal del Berguedà ha aprovat aquesta setmana els estatuts per a la creació d'una nova fundació social a la comarca amb l'objectiu de promoure la inserció laboral entre les persones que tenen malalties mentals, discapacitats intel·lectuals i estan en risc d'exclusió social.

El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, va explicar que es tracta d'una iniciativa sorgida d'un estudi elaborat entre el 2015 i el 2016 a la comarca del Berguedà que ha detectat l'alt risc d'exclusió social que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual a l'hora de trobar un lloc de treball.

Segons Font, aquest estudi determinava dur a terme polítiques específiques per a la no exclusió d'aquest col·lectiu i fer-ho a través d'una empresa d'inserció laboral. Per tirar-ho endavant calia, prèviament, crear aquesta fundació perquè sigui el paraigua de la nova activitat, que té el suport de totes les entitats del tercer sector de la comarca.

En aquest sentit, segons Font, amb la creació d'aquesta fundació, «s'ha volgut anar un pas més enllà», perquè s'agruparan sota el mateix lloc tots els ajuntaments i les associacions implicades, i, per tant, es disposarà d'un nou espai de coordinació, per definir quines són les línies d'actuació en l'àmbit d'inserció laboral per a aquestes persones.

La fundació aprofitarà el personal del consell comarcal, les entitats i els ajuntaments per executar les tasques que cal portar a terme i es preveu que pugui entrar en funcionament el gener del 2018.