L'Agència de Desenvolupament del Berguedà clou la novena edició de l'Escola d'Estiu per a Persones Emprenedores; una iniciativa que té per objectiu fomentar l'esperit emprenedor i orientar les persones que vulguin engegar un projecte personal o de negoci.

Durant aquest mes de juliol, i des d'un enfocament totalment pràctic, s'ha introduït els alumnes en la creativitat, la construcció dels fonaments d'un negoci, les habilitats necessàries per emprendre, la identificació de recursos, tràmits fiscals i administratius, l'elaboració d'un pla d'empresa i l'inici de l'activitat.

Els alumnes han pogut elaborar i consolidar la seva idea de negoci, gràcies al fet que han pogut veure les debilitats i els punts de diferenciació del seu model abans de la posada en pràctica o en les fases inicials de l'activitat, i alhora, generar xarxa entre els assistents.

Les sessions han anat a càrrec de professorat d'UManresa i altres professionals experts en diferents sectors. D'aquesta manera, han inclòs un conjunt heterogeni de docents: empresaris, pedagogs, gestors administratius, consultors en màrketing, coaches...

L'escola va finalitzar amb un Training Day Experience al Monestir de Sant Llorenç, a càrrec de Moiacció. Durant la jornada, diferents emprenedors i professionals van compartir les seves experiències i també els diversos projectes emprenedors que els alumnes han treballat i madurat durant el curs: des d'iniciatives de ioga, teràpies naturals i coaching, fins a propostes del món del disseny i la impressió de samarretes, passant per aplicacions mòbils per acostar l'administració pública a la ciutadania i aplicacions mòbils per potenciar el comerç.

Segons han explicat fonts de l'Agència, l'objectiu és acompanyar els emprenedors en el procés de posada en pràctica d'aquestes idees de negoci juntament amb la col·laboració de l'Associació pel Desenvolupament de la Catalunya Central.