El grup municipal de CDC a Berga ha fet públiques les 15 propostes que considera estratègiques per rellançar Berga d'ara a final de l'actual mandat, l'any 2019. Les farà arribar al govern local de la CUP perquè les faci seves i amb l'objectiu que, «si ho volen, puguem treballar plegats», va indicar el cap de files del grup, Antoni Biarnés, ahir, en roda de premsa.

Biarnés va assegurar que es tracta de projectes factibles i que «encara som a temps d'evitar que aquest hagi estat un mandat malaguanyat». Segons el portaveu convergent, són propostes factibles en un entorn propici. «El govern té el vent a favor si sap aprofitar-ho», amb l'argument que «tenim bonança econòmica, les administracions estan ajudant, la societat civil està fent molt bona feina i l'oposició té un tarannà constructiu», alhora que el govern «s'ha situat». Per tot plegat, Biarnés creu que «és possible fer aquest salt endavant» amb el conjunt de mesures proposades.

CDC va reivindicar que l'edifici de la Secció d'Institut (SI) Serra de Noet «ha d'estar en funcionament el curs 2018-2019». També demana que l'estació d'autobusos sigui una realitat «abans del juny del 2018 si el govern berguedà sap fer-se valer». El grup municipal de CDC també va reivindicar la necessitat d'aprofitar la futura obra de desdoblament de la C-16 «per solucionar les connexions de la part sud de Berga. Ara tenim l'oportunitat de fer-ho sense que ens costi diners».

El portaveu del grup de CDC va dir que «estarem vigilants» a la implantació del nou model de recollida de brossa per evitar que sorgeixin problemes com els que hi va haver quan es va canviar la ubicació dels contenidors. Per evitar-ho, va assegurar que el nou model haurà de tenir «el suport de la ciutadania».

El grup de CDC preveu que l'any que ve també s'hagi enllestit un projecte gestionat en el mandat passat i que s'ha materialitzat en aquest com és el canvi de lluminàries convencionals per unes de llums led i que culmini l'aposta per la biomassa amb el projecte de creació de la central de bimossa ala polígon de la Valldan i la xarxa da calor per a les indústries. Un altra dels reptes que ha d'afrontar la ciutat d'ara a final de mandat és decidir què es farà a l'edifici de Sant Francesc. «Pot ser un gran i potent centre de serveis», va indicar Antoni Biarnés, tot i que per aconseguir-ho caldrà «resoldre la falta d'aparcament al centre històric», va assegurar.

Una altra de les prioritats en els dos anys de mandat que queden per al grup de CDC és «fer net dels principals conflictes judicials» a què s'enfronta el consistori, com la piscina coberta del Tossalet. Sobre aquest darrer projecte, Biarnés ha dit que «no entenem què està fent l'equip de govern» en exposar que «si hi havia d'haver un canvi de gestió, per què s'ha esperat que esclatés el conflicte?», fent referència a la presentació d'un ERO per part de la Federació Catalana de Natació que vol deixar la concesió que té per les pèrdues d'1,5 milions d'euros. «Estem a l'expectativa de com se soluciona», va dir Antoni Biarnés.