El departament de Territori i Sostenibilitat no pot afrontar les obres de millora de la carretera que uneix Guardiola de Berguedà i Campdevànol. En el tram berguedà és la B-402 i en el gironí, la GI-401/402. Així ho va dir ahir a Berga el conseller Josep Rull, que va exposar que el seu departament té, ara per ara, un pressupost anual per fer carreteres de 35 milions d'euros, una situació que va dir que «no és normal». Rull va afegir que «no tenim recursos per fer aquesta obra, vull ser honest», tot i admetre que cal fer-la.

El març d'enguany, alcaldes del Berguedà i el Ripollès van fer un front polític comú per reclamar conjuntament al Govern català que prioritzi la millora de la carretera esmentada.

Fa poc més d'una dècada que la Generalitat va fer millores a la B-402 per valor de 6,7 milions d'euros al tram berguedà d'aquesta via, des de Guardiola i fins a la Pobla. Tanmateix, aquella primera fase de l'actuació no ha tingut continuïtat. Per això, els alcaldes demanen que s'aprofiti el projecte constructiu que es va aprovar el 2001. Diuen que només caldria revisar-lo i actualitzar-lo.

En el seu dia es va xifrar el cost de l'obra en uns 50 milions d'euros, una inversió que es comptava pagar amb les ajudes per a la reestructuració de les comarques mineres que no van arribar.