Enguany, Gironella tindrà una festa major més gran, seran 7 dies de gresca, un més del que feien fins ara. Començarà el 16, Sant Roc, patró del poble i finalitzarà el 22. El consistori va presentar, ahir, el programa amb mig centenar d'actes. El pressupost es manté en 70.000 euros per continuar sent «la millor festa major del Berguedà», segons el regidor de Cultura, Lluís Vall, amb actes pensats per a tots els públics.

La festa gran de Gironella són de fet «tres en una», va comentar el regidor Lluís Vall, que juntament amb l'alcalde, David Font, i Judith Vera, autora del cartell guanyador que il·lustra el programa d'enguany, van participar a la presentació. Tres en una perquè hi ha tres programes clarament diferenciats: el de la festa major infantil, que se celebra per tercer any i enguany canvia d'ubicació i tindrà lloc a la plaça de l'Església, «de cara a dinamitzar el nucli històric», va dir el batlle; la festa major jove, que s'allargà tres dies en comptes de dos (divendres, dissabte i diumenge), i la festa major major tradicional. Gironella gaudirà, un any més, de les orquestres que es consideren la número 1 i 2, respectivament, del país: la Selvatana i la Maravella.

Enguany, la festa dinamitzarà el barri vell. Allà hi haurà el vermut musical, que ja ha s'ha pogut tastar en l'estrena de la remodelació de cal Metre i també a Viladomiu Nou. Es tracta de la barreja de food trucks amb actuacions musicals per a adults i activitats per a la canalla a la plaça de l'Església nova. També al centre històric hi tindrà lloc una de les novetats d'engany de la festa: un correbous amb braus inflables de grans dimensions que estarà dinamitzat per 5 especialistes de Pamplona.

El regidor de Cultura, Lluís Vall, ha convidat tothom a participar en una festa que «és molt completa i diversa». La previsió del consistori gironellenc és que la festa porti al poble més de 1.000 persones diàries.