L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (Aceb) ho té clar :«la finalització, promoció i comercialització del polígon d'Olvan (sector d'activitats econòmiques Rocarodona-Olvan) ha de ser una prioritat econòmica comarcal per atraure la instal·lació de noves empreses de base industrial al Berguedà i la creació d'ocupació, com també per permetre l'ampliació de les empreses existents». A través d'un comunicat, l'entitat exposa que la comarca «necessita una ampliació de l'oferta de sòl industrial. Actualment, els polígons es concentren en pocs municipis, amb un alt percentatge d'ocupació (70 % o més) i en alguns casos amb data de construcció anterior al 1970».

L'Aceb argumenta que el polígon d'Olvan representarà 53 hectàrees noves de terreny per al sector industrial, «ampliables a 100 segons l'Institut Català del Sòl». I recorden que «el principal polígon de la comarca, la Valldan, en té 36. «La superfície d'Olvan és, doncs, molt superior a la mitjana dels polígons de la demarcació de Barcelona». La patronal destaca que «aquesta superfície permet encabir parcel·les de grans dimensions, molt important per a la indústria formada per empreses de mida mitjana i en fase de creixement».

Josep Fígols, president de l'ACEB, creu que «el polígon d'Olvan és una oportunitat» i anima a «treballar conjuntament des de l'àmbit públic i privat per accelerar l'inici de les obres. Aquest projecte ha de ser real com més aviat millor, no podem perdre l'oportunitat d'acollir noves empreses».