El dia 11 era, a priori, el que havia de presentar millors condicions per veure estels fugaços. Això no obstant, el cel ennuvolat va impedir que se'n poguessin veure gaires. Tot i això, aquest és el dia on hi havia més activitats, ja que, també des del Molí del Cavaller, abans de la que feia Indòmit, Cal Candi va organitzar una sortida lliure per veure les estrelles, mentre que Berguedà Nàutic ho va fer des de La Mata, a Cercs. «Limitem un perímetre en el qual tothom té llibertat per circular», explica Sergi Garcia, l'encarregat d'aquesta darrera empresa.

En el seu cas, van aplegar 50 persones, i van lamentar no poder-la fer més dies. Ambdues activitats eren gratuïtes, mentre que l'organitzada per Indòmit no. Això és degut al valor afegit que tenia, ja que es tractava d'una activitat guiada i incloïa sopar abans i rom cremat després de la navegació. A més, tenia places limitades a 8 canoes per «no massificar i no perdre l'excepcionalitat», segons Albert Palau, gerent de l'entitat.

Les empreses del sector que hi participen, que ja havien ofert aquest format pel seu compte, estan encantades amb la iniciativa que porta a terme l'Agència de Desenvolupament del Berguedà que agrupa aquestes sortides. «Estem a favor de fer activitats durant tot l'estiu, i no només en un dia concret», apunta Garcia.

D'altra banda, des d'Indòmit també s'agrairia que la promoció no només fos a l'estiu, durant aquest festival: «Trobem a faltar reconeixement la resta de l'any, que és la manera de promoure l'espai», explica Palau.

No cal ser un expert

El perfil dels usuaris que se n'han beneficiat és força ampli, però especialment hi trobem famílies i alguns joves, la majoria dels quals són turistes o no són del Berguedà. Bona part tenen interès per l'astronomia, però, en general, no és una activitat on hi participin experts. En la sortida d'Indòmit, asseguren que mentre divendres el públic eren famílies amb nens petits, en la resta de dies i de grups apuntats «els nens han estat més grans o s'hi han apuntat més aviat adults».