L´Ajuntament de Berga ha suspès tots els actes previstos pel cap de setmana pel consistori amb motiu de dol per l´atemptat terrorista comès a Barcelona. Així, s'han cancel·lat el concert del Festival de Música Antiga dels Pirineus previst per aquest dissabte, 19 de juliol, a l´església de Sant Joan. Els organitzadors del certamen musical respecten la voluntat del consistori berguedà de suspendre l´actuació dels alumnes de l´Acadèmia del FeMAP que havien d´interpretar el ´Cançoner del Duc de Calàbria´. Tot i això, el festival mantindrà la resta d´actuacions programades guardant un minut de silenci abans de l´inici de cada concert.

D´altra banda, l´Oficina de Turisme de Berga també ha suspès la visita guiada d´aquest diumenge, 20 d´agost, a Sant Pere de Madrona. Es tractava d´una ruta especial dedicada al mític poema ´El comte Arnau´ de Josep M. de Sagarra. La ruta estava prevista per a les 6 de la tarda a l´aparcament de dalt del berenador de la Font Negra. Properament s´establirà una nova data per a portar a terme l´activitat que forma part del programa ´Berga Viu l´Estiu´17 que inclou una sèrie de visites guiades per a donar a conèixer la cultura i el patrimoni de la ciutat.

Finalment, pel que fa als actes de celebració de la Festa Major de La Valldan que comencen aquesta tarda amb la trobada i el nomenament de les pubilles i els hereus, els membres de la junta de l´associació de veïns es reuniran per a decidir si mantenen el programa d´actes previst.

Gironella suspèn la proclamació dels hereus

Gironella ha suspès els actes institucionals de la Festa Major del municipi previstos per aquest proper cap de setmana però mantindrà part de la programació de caràcter lúdic. Així ho ha anunciat l´Ajuntament gironellenc mitjançant un comunicat fet públic aquest divendres.

Entre els actes que han quedat cancel·lats hi ha la proclamació de l´Hereu i la Pubilla de Gironella 2017 i el pregó de Festa Major.

Tot i així, amb l´objectiu de recuperar la normalitat tan aviat com sigui possible, el consistori ha anunciat que mantindrà actes com el Festival de Dansa Folklòrica i el festival Holi Dolly que se celebrarà dimarts vinent. Aquella mateixa tarda també es proclamarà el Padrí i la Padrina de la Residència Sant Roc, a les 20.15 h. En el cas de la proclamació de l´Hereu i la Pubilla, l´Ajuntament informarà puntualment de la nova data de celebració a través dels canals habituals de comunicació.

En tots els actes que finalment es celebrin, però, l´Ajuntament ha confirmat que es duran a terme accions en memòria de les víctimes dels atacs a la Rambla i a Cambrils.

Borredà recordarà les víctimes

Per la seva banda, l´Ajuntament de Borredà ha anunciat que retrà homenatge a les víctimes i llegirà un comunicat de repulsa de la violència arran de l´atemptat d´ahir a Barcelona. La lectura es farà a les 19h d´aquest divendres, tan sols uns instants abans de l´inici dels actes.