La Valldan homenatjarà el director de l'IFCO, Lluís Torner, que és fill del poble

18.08.2017 | 01:04
Lluís Torner en una xerrada a Berga, aquest juliol

La Valldan s'endinsa a partir d'avui en el gros dels actes de la seva festa major, que enguany tindrà una proposta especialment destacada. Es tracta de l'homenatge que els veïns faran a un dels seus fills il·lustres: Lluís Torner. El director de l'Institut de Ciències Fotòniques (IFCO), que enguany ha rebut el Premi Nacional de Recerca, és fill de la Valldan. Per això l'associació de veïns ha decidit fer-li un «homenatge senzill però que volem que sigui molt sincer», ha explicat a Regió7 Maria Antònia Ortega, la presidenta de l'entitat veïnal i regidora de districte. «La Valldan està molt orgullosa que el Lluís sigui fill del poble», ha manifestat.

La idea de fer-li un reconeixement va sorgir arran de l'atorgament del Premi Nacional de Recerca. «Vam pensar que seria un bon moment per fer-l'hi». Una delegació de la Valldan enguany ha fet una visita a l'IFCO, el centre de referència que dirigeix Torner. Maria Antònia Ortega ha destacat «la seva dimensió humana», a banda de «la passió que sent per la seva feina», que sap transmetre. L'acte d'homenatge serà el 10 de setembre a la 1 del migdia a la plaça Major, un dels darrers actes de la Festa Major de la Valldan.

De moment, avui a 2/4 de 8 s'inicia el gros dels actes amb la trobada de pubilles i hereus (les i els de la Valldan són Judit Santacreu, Judit Isern, Marc Cano i Isaac Giménez), el pregó i l'actuació de grup Rustik's.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema