Sara R., la noia de Berga que és parella de Driss Oukabir, un dels detinguts de Ripoll per la seva vinculació als atemptats de Barcelona i Cambrils, afirma que el jove va tornar de Tánger el dia 13 d'agost i emfatitza la seva innocència. Tal com recollíem ahir citant fonts d'EFE, la berguedana, que resideix ara a la capital del Ripollès, va passar ahir el dia entrant i sortint de la comissaria dels Mossos d'aquesta ciutat. A dins hi ha retingut Oukabir.

La Vanguardia recull declaracions de Sara R.. Segons diu, «va tornar fa poc del Marroc, precisament se'n va anar perquè no estavem bé, teníem una crisi i no va anar ni al seu poble, va anar a Tànger, i va tornar el dia 13». I repeteix al mateix mitjà que va ser algú altre qui va llogar les furgonetes utilitzades en els atemptats després de robar-li la documentació. «És molt despistat, és molt fàcil que el seu germà li agafés la documentació de la tauleta».

L'agència EFE també ha parlat amb la berguedana. Ahir va assenyalar que va conèixer la seva presumpta implicació d'Oukabir en l'atemptat en veure la seva fotografia en mitjans de comunicació i xarxes socials, moment en el qual la va trucar per informar-la de què estava a punt de personar-se davant la policia. Tot i que ella va intentar convèncer-lo que no ho fes, explica EFE, ella detalla que l'home va optar per dirigir-se igualment a la comissaria dels Mossos per explicar que el seu germà li havia sostret la documentació, però que va ser identificat i detingut quan es trobava a només dos-cents metres de la porta.

L'altre detingut de Ripoll és Sahal el Karib, de 34 anys i al qual es relaciona amb Driss Oukabir. La dona d'aquest segona persona, amb la qual té un fill de dos anys i mig, ha assegurat que el seu marit és innocent i que únicament coneixia a Oukabir per haver-li venut un bitllet de transport al Marroc, un treball que realitzava des del locutori que regenta a Ripoll.