El Lluçanès disposa d'una carta del paisatge de la comarca, una descripció de com és des del punt de vista paisatgístic aquest indret de l'interior del país. I la presentació del document s'envoltarà d'un acte per donar més relleu i fer més popular i compartida la descripció. L'acte tindrà lloc el proper 23 de setembre.

El programa d'actuacions, elaborat a partir del procés participatiu que va tenir lloc a final del 2015, recull projectes i iniciatives per a la cura i la millora del paisatge del Lluçanès, beneficioses per als diversos sectors i col·lectius del territori i amb la vocació d'assolir entre tots i totes un desenvolupament sostenible, a l'hora que reconeix la tasca ja feta per moltes experiències reeixides al territori.

Per encetar la nova etapa de desenvolupament de la carta, el pròxim 23 de setembre a les 10 h al Roure de la Senyora, a Sant Boi del Lluçanès, es farà la presentació detallada del programa d'actuacions i de la proposta de governança de la carta del paisatge del Lluçanès. La jornada tindrà una festa del paisatge, amb la participació de persones i col·lectius que ja treballen en projectes pel paisatge.