El president del Consell Comarcal del Berguedà roman a l'expectativa per veure com es concreta l'anunci fet el juliol d'enguany per la senadora bagenca d'ERC Mirella Cortès que el ministeri d'Eneregia, Turisme i Agenda Digital donarà als ajuntaments els 4,4 milions d'euros de les ajudes per a la reconversió de zones mineres Miner pendents des del 2012 a través d'un conveni.

Tal com ja va informar aquest diari en el seu moment, aquestes ajudes havien de fer possibles inversions al Berguedà per valor de 7 milions d'euros. Aquestes actuacions, o no s'han fet o bé s'han materialitzat buscant altres vies de finançament. La darrera que s'ha obert al públic i que justament no va poder disposar d'aquestes subvencions ja concedides ha estat el Centre de Fumanya, un dels motius que van provocar un nou endarreriment de la seva posada en servei. Els promotors van haver de buscar altres vies de finançament per completar l'obra. Ho van aconseguir a través de la Diputació.

En declaracions a Regió7, David Font ha dit que l'anunci del ministeri «no aporta cap novetat» més enllà que «sembla que hi ha volunta política per resoldre la problemàtica». Amb tot, el dirigent berguedà ha dit que «fins que no es posi sobre la taula un conveni que reconegui els 4,4 miliosn d'euros pendents de signar», majoritàriament corresponents a municipis del Berguedà, «i que solucini el problema que tenim, tornar a parlar d'aquestes ajudes són declaracions de bones intencions». David Font ha expressat el seu desig que «tant de bo es resolgui» i ha recordat la feina feta des de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà per reclamar el pagament d'aquestes ajudes concedides als consistoris berguedans al seu dia però que no han arribat mai. «Haurem de seguir esperant i seguir pressionant perquè sigui una realitat».

David Font creu que el govern de Madrid «per dignitat» hauria de donar les ajudes que va aprovar al seu dia perquè en el pressupost general de l'estat per a l'any 2017 s'hi va inclooure una esmena del Foro de Astúries que suposa que la comunitat rebrà 21,3 milions d'euros d'ajudes a la mineria pendents dels anys 1998-2005 i 2006-2012. « El govern espanyol dóna diners de les conques mineres a uns territoris i, en canvi, n'està menyspreant d'altres», ha reblat el president del Consell.