Berga tornarà a obrir al públic la Casa de la Patum aquest mes d'octubre, segons ha informat a Regió7 Mònica Garcia, regidora de la festa. Aquesta setmana és previst que es completi la tasca del trasllat de les diferents comparses. Ahir a la tarda es va dur a terme el de la guita xica. I ja només quedaran la guita grossa, els cavallets i les maces. Fa uns ja es van transportar les dues parelles de gegants, també dels nans, l'àliga i el tabal, segons han informat fonts municipals.

La regidora de Patum ha explicat que es van posar en contacte amb els responsables de la comparseria per quedar amb ells perquè fessin els trasllat de la imatgeria des dels baixos de l'edifici consistorial, situat a la plaça de Sant Pere, fins a l'edifici de la Casa de la Patum, a l'Hospital Vell.

Aquest immoble és el lloc on s'ubiquen i del qual es van haver de treure després de la Patum del 2016. Com ja va explicar aquest diari al seu dia, s'hi va detectar que hi havia unes persistents goteres que podien posar en risc la integritat de la comparseria. Per aquest motiu, després del Corpus del 2016 ja no es van tornar a la Casa de la Patum sinó que es va optar per deixar les figures als baixos de la casa consistorial, on es guarden durant els dies de la celebració.

En aquell moment es va iniciar un procés d'estudi per determinar quant costava arreglar el local de la Casa de la Patum i si era viable trobar un altre emplaçament. Finalment es va optar per condicionar la teulada malmesa de l'immoble. Aquesta actuació es va dur a terme a principi d'estiu i va costar 12.000 euros.

Aprofitant aquesta intervenció, s'han fet alguns treballs a l'interior de la Casa de la Patum, com de pintura, ha explicat Garcia. Ara, la conservadora de les figures de la festa, Gemma Rodríguez, i la modista, Maria Àngels Busquets, treballen per fer «uns retocs» a les figures abans de tornar-les a exposar al públic. També s'està acabant de posar en dansa l'audiovisual que es mostra als visitants. La regidora ha celebrat que finalment es pugui reobrir aquest recurs al públic, especialment per a les escoles, un col·lectiu que el demanda molt.