El president del PDeCAT a Berga, exregidor i professor de l'institut Guillem de Berguedà de la ciutat, Ramon Bajona (1963), nascut a la Coma i la Pedra i que des del 1991 viu a Berga, és el nou director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central. Bajona substitueix en el càrrec el manresà Antoni Massegú, que a final de juliol va ser nomenat director general de Centres públics del departament d'Ense-nyament de la Generalitat.

El docent berguedà va ser nomenat divendres 1 de setembre i va iniciar la seva tasca al nou càr-rec aquest dilluns, tot i que fins ahir no va transcendir. En declaracions a Regió7, Ramon Bajona va dir que inicia «una nova etapa que afronto amb il·lusió, molt de respecte i també amb energia». Va explicitar la seva voluntat «d'actuar amb eficiència i eficàcia com correspon a un servidor públic». Bajona tot just ha començat a ater-rar als Serveis Territorials del departament d'Ensenyament a la Catalunya Central, amb seu a Manresa i on treballen unes 80 persones. Va prometre «diàleg amb les administracions i els centres educatius» i va assegurar que «em comprometo a donar resposta» a les qüestions que li plantegin des dels centres de les cinc comarques que corresponen a la seva àrea: Berguedà, Bages, Anoia, Solsonès i Osona. Bajona arriba al càrrec pocs dies abans de l'inici del nou curs escolar, el 12 de setembre. Assegura que s'ha fixat com a objectiu que aquest dia es pugui iniciar el curs «amb tota normalitat amb les obres del centre acabades i el personal docent que pertoqui».

Bajona, enginyer tècnic de formació, té una dilatada carrera com a docent. Va ser 15 anys director de l'institut de Puig-reig, del 1993 al 2008. Posteriorment va incorporar-se a la plantilla de l'IES Guillem de Berguedà de Berga com a professor de tecnologia d'alumnes d'ESO i batxillerat. En aquest centre ha exercit fins ara, que l'han nomenat director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central. Per prestar aquest servei, com és usual, ha demanat una comissió de serveis.

Dolors Uriz, que va substituir Bajona el 2008 al capdavant de l'institut de Puig-reig i que va ser cap d'estudis amb el seu equip, va expressar l'alegria pel nomenament de Bajona. «Ens n'alegrem molt. És una persona molt vàlida i segur que les coses li aniran bé», va assegurar a Regió7 Uriz.

Per la seva banda, Ferran Camprubí, director de l'IES Guillem de Berguedà de Berga, va valorar positivament el nomenament de Bajona. « Creiem que podrà fer bona feina en el càrrec. Durant els anys que ha estat a l'institut ha fet molt bona tasca i ha col·laborat sempre en el bon funcionament del centre», va declarar Camprubí.

President del PDeCAT

Bajona també està estretament vinculat a la política local. Va ser regidor del grup municipal de CiU a l'oposició del 2003 al 2007 i del govern durant dos mandats, del 2007- al 2011 i del 2011 al 2015. Va ocupar les carteres de Governació, Esports, Mobilitat i Recursos Humans. Actualment és el president del comitè local de Berga del PDeCAT, on milita després que entre el 2010 i el 2011 deixés de fer-ho a Unió Democràtica de Catalunya