L'alcaldessa de Berga Montse Venturós (CUP) ha signat aquest migdia de dijous el decret 2017/585 de suport al referèndum de l'1 d'octubre. Ho ha fet acompanyada dels regdiors Francesc Ribera i Mònica Garcia. Una imatge que el servei de premsa del consistori ha penjat a les xarxes així com també una altra foto dels tres dirigents mostrant el text del decret al balcó consistorial amb la nova estelada que s'ha penjat al pal en substitució de l'anterior que estava vella.

A més, la CUP ha convocat per aquest dijous a 3/4 de 8 a la Plaça de Sant Pere una concentració de suport al Referèndum. Tindrà lloc just abans de que comenci el ple ordinari.

En declaracions al mitjans, l'alcaldessa de Berga ha fet palès que "aquest ajuntament s'ha volgut sumar com no podia ser d'una altra manera " a donar "ple suport a la convocatòria d'aquets referèndum, el ple suport a l'autodeterminació del principat de Catalunya". La dirigent donarà compte de la signatura d'aquest decret al ple del consistori berguedà d'aquest dijous 7 de setembre al vespre. I ha animat el sicutadans a viure-ho en directe.

El govern de la CUP ja ha contestat a l'executiu de la Generalitat a través d'un correu electrónic que cedirà tots els locals municipals de Berga necessaris per fer el referèndum. Venturós, que dimecres va viure el ple del Parlament en directe, ha destacat el caràcter "històric" d'aquesta convocatòria.