L'Ajuntament recuperarà l'octubre el local i el servei de Ràdio Berga

Des de l'any 2012 la concessionària Bífidus Produccions prestava el servei per una pròrroga forçosa

09.09.2017 | 07:46

El 15 de novembre del 2012 es va acabar la concessió del servei de ràdio municipal de Berga a l'empresa Bífidus Produccions. El govern de CiU d'aleshores no l'hi va renovar però la concessionària ha hagut de prestar el servei fins enguany per complir la clàusula del contracte que l'obliga a la pròrroga forçosa. El 17 d'octubre del 2017, l'actual executiu de la CUP pretén recuperar l'edifici de lloguer on hi ha els estudis de l'emissora i el servei que des d'aleshores estava a precari. Així ho va anunciar al darrer ple municipal el regidor Francesc Ribera responent una pregunta del grup de CiU.

Des d'aquest març l'emissora no emet. Tal com va informar aquest diari, una tempesta el 24 de març d'enguany va malmetre el repetidor de la Figuerassa de l'emissora, que des d'aleshores ha quedat sense veu. El govern va decidir no arranjar l'avaria atès que l'Associació Catalana de Ràdio va presentar una denúncia davant el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) «pel fet que Ràdio Berga està gestionada per un privat», el concessionari prorrogat.


El govern executa un acord de ple

Ara, el govern de Berga executarà un acord de ple adoptat al seu dia en virtut del qual pot recuperar la possessió del local on hi ha els estudis de l'emissora estrenat el 2006 i ubicat al passeig de la Pau, en un local de lloguer que costa uns 1.000 euros mensuals al consistori. Al darrer ple municipal, el regidor Francesc Ribera va explicar que el 17 d'octubre polítics de l'executiu amb tècnics del consistori es personaran a l'emissora per recuperar el local i fer l'inventari del material que hi ha i comparar-lo amb el que hi havia a l'inici de la concessió.

D'altra banda, el regidor Ribera va refermar que el govern farà un concurs per la part «de la ràdio que es pot gestionar directament l'Ajuntament». I «paral·lelament, i amb la voluntat de desencallar aquest tema d'una vegada», l'Ajuntament posarà en marxa emissions de radiofórmula com les que ja es feien des del setembre del 2016. El regidor va explicar que en el moment que el consistori va aprovar recuperar el servei no es va fer per «no deixar el se-nyal buit» ja que aleshores s'emetien notícies i programes d'elaboració pròpia. Ara però «no tenia sentit continuar amb això empantanagat». Els gestors van deixar d'emetre notícies per la incertesa del futur de l'emissora.

Per la seva banda, fonts de Bífidus Produccions han confirmat que han rebut la comunicació del govern de Berga i ara estan pendents de reunir-se amb els resposnables municipals. Falta resoldre una petició de Bífidus de danys i perjudicis per no poder emetre. A més, hi han un contenciós judicial que encara no s'ha resolt sobre impagaments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Presentació del nou sistema.
Gironella estrena la recollida porta a porta d'orgànica per a grans productors

Gironella estrena la recollida porta a porta d'orgànica per a grans productors

L'objectiu de la iniciativa és millorar els nivells de reciclatge del municipi del 32% fins al 80%

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

L'espai servirà de sala polivalent i podrà acollir les activitats de la festa major i altres actes

El trasllat de l'oficina comarcal del DARP a Olvan s'ajorna fins al 2018

El trasllat de l'oficina comarcal del DARP a Olvan s'ajorna fins al 2018

El consistori ha de completar el centre de serveis i no disposa del finançament per fer-ho

Un punt de distribució i un centre per fer estella

L'edifici podria acollir un servei de logística de productes agroalimentaris de la comarca

Gaspar Hernández, avui al club de lectura del Museu de la Colònia Vidal, a Puig-reig

El Museu de la Colònia Vidal, acull avui, dimecres, un dels dar-rers actes, dins del Dia...

Els militants de les JERC de Berga renoven la seva junta permanent

La secció local de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a Berga han...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema