Lluís Torner és director de l'Institut de Ciències Fotòniques (IFCO), un centre de projecció internacional. Aquest any ha guanyat el Premi Nacional de Recerca de Catalunya i és un referent en aquest camp. Ahir, però, va tornar a ser el nét de l'avi Lluís i la Tereseta, el fill del Josep i la Montserrat, de cal Carnisser de la Valldan -on va néixer el 1961-, el germà del Jordi, un dels fills més coneguts d'aquest poble que malgrat que el 1966 va ser annexionat per Berga mai ha deixat de sentir-se'n.

I ahir la Valldan va voler dir a Lluís Torner que se senten molt orgullosos d'ell. Els veïns es van aplegar en un dinar de germanor (i de final de la festa major) a l'envelat de la plaça Major, on el doctor Torner va reviure la seva infantesa i els vincles que manté amb casa seva. «És des del fons del cor que volem homenatjar-lo», va assegurar Maria Antònia Ortega, presidenta de l'Associació de Veïns, que va glossar la figura i la trajectòria de Torner. I li va lliurar una placa de reconeixement i una caricatura.

Lluís Torner, un home planer, tot amabilitat i senzillesa, va agrair a la Valldan que s'hagin recordat d'ell, tot i assegurar que «no sé si m'ho mereixo més que altra gent». Torner va recordar els temps d'infantesa i va cloure la intervenció assegurant que «estic molt orgullós de ser de la Valldan». El guardó, va dir, ha d'obrir la porta a nous reconeixements per a valldanesos destacats.

En acabat, els veïns van dir adéu a mossèn Ramon Viladés, que durant anys fou director de les caramelles i que ara es jubila.