Almenys sis vehicles de la Guàrdia Civil s'han pogut veure aquest matí de divendres davant de la caserna del cos policial a Berga. La Guàrdia Civil ja va fer un gran desplegament d'agents davant de l'edifici de la capital de la comarca del Berguedà, dijous passat, el qual van assegurar que no es tractava de cap fet excepcional, sinó que era uns controls rutinaris relacionats amb el dispositiu antiterrorista.

Diversos ciutadans han alertat a les xarxes i als mitjans d'aquests desplegaments, els quals consideren que estan relacionats amb els darrers moviments del procés sobiranista català que està a punt de desembarcar el pròxim 1 d'octubre, en el referèndum d'autodeterminació.

La Guàrdia Civil assegura que el desplegament «entra dins la rutina»

Fonts de la Guàrdia Civil han explicat a Regió7 que la presència d'almensy 6 furgonetes davant de la seva caserna "no significa res estrany". Segons les fonts esmentades, la mobilització s'ha fet de la mateixa manera que la de la setmana passada"per reforçar la seguretat" davant del nivell 4 d'amenaça terrorista vigent a Catalunya. Les mateixes fonts han indicat que aquest desplegament "entra dins de la rutina".

Els furgons ja no hi eren cap a 3/4 de 12 del migdia.