En declaracions a Regió7, el regidor de l'Ajuntament de Berga Francesc Ribera ha explicat que aquest dimecres i dimarts s'han trobat sobres oberts. "Cada dia anem a Correus a buscar la correspondència de l'Ajuntament" ha exposat. Els dos darrers dies, afirma, s'han trobat oberts els sobres que els envia una entitat bancària (de la que no facilitat el nom) que és amb la que treballa més el consistori berguedà segons ha explicat Ribera. "El primer que hem pensat és que calia que se sabés" i ell mateix ha penjat un tuit al seu compte personal que ha tingut un ampli ressò. "Ha tingut molta repercussió als mitjans" que l'han trucat per interssar-se per aquest fet.

El regidor de la CUP ha dit que "no ens sorprèn" el que ha passat atès que "Espanya no es caracteritza per les garanties democràtiques que ofereix". Francesc Ribera ha assegurat que "ja sabíem quin és el nivell de democràcia de l'estat espanyol". Pel regidor aquest fet "hauria de fer reflexionar a qui exigeix garanties democràtiques per a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre i conviu amb un estat que no en respecta moltes."

El regidor Francesc Ribera no descarta que el consistori berguedà presenti una denuncia per violació de correspondència que ha patit el consistori berguedà.