Encara que aquesta temporada de bolets de tardor al Berguedà no és bona, trobar rovellons o ceps al nucli urbà de Berga és possible. I ho és gràcies a la proposta de descobrir el món de la micologia a través d'un bosc urbà instal·lat des d'ahir fins avui a la plaça de les Fonts. Per segon any consecutiu la ciutat gaudeix d'un bosc a tocar del centre comercial del carrer Major amb motiu de la Berga Bolet, que va començar ahir.

Enguany, però, ha estat el primer cop que aquest espai natural -reproduït amb molta fidelitat- s'obre als escolars berguedans perquè coneguin els diferents tipus de boscos i de bolets. Així ahir hi van passar més de 200 escolars. El tècnic Marc Vizcano, de l'àrea de Promoció Econòmica del consistori berguedà, va explicar a Regió7 que es reprodueixen dos tipus de boscos: un, el mediterrani, i el d'alta muntanya pirinenc, cadascú amb les seves espècies». El que s'explica als nens és que cada espècie neix associada a un tipus d'arbre». Als escolars se'ls va explicar també que els bolets neixen per escampar les espores i reproduir-se. I se'ls va demanar que no els facin malbé encara que no els coneguin.

La Berga Bolet, promoguda pels botiguers del carrer Major i Berga Comercial en col·laboració amb l'Ajuntament i l'Agència, celebra el seu dia fort avui. Hi haurà activitats tota la jornada. El plat fort serà el concurs de tapes a partir de les 8 del vespre a les botigues del centre comercial. Enguany hi participaran 27 restaurants berguedans i es preveu que com a mínim es donin 13.500 tapes.