La Berga Bolet omple d'animació el centre comercial del carrer Major

Activitats al voltant de la micologia són el pilar d'una jornada que va tenir en el concurs de tapes d'anit un dels seus moments culminants

30.09.2017 | 23:58
Repartiment de tapes a la botiga Els Plens, a la plaça de Sant Joan, anit

La Berga Bolet va omplir d'activitats i animació el centre comercial del carrer Major al llarg de la de la jornada d'ahir. La quarta edició d'aquest certamen va demostrar que el binomi bolets i activitats que hi estiguin relacionades són una aposta segura. De fet, aquesta mostra que va néixer ja fa quatre anys ha esdevingut la segona fira en volum de pressupost després de la Fira de Maig a Berga, amb 26.000 euros.

La Berga Bolet, que ja havia donat el seu tret de sortida divendres, va viure ahir el seu dia fort. La Ronda de Queralt va romandre tancada al trànsit, i allà s'hi van dur a terme activitats com tallers per aprendre a fer cistelles o relacionats amb la salut, així com jocs per a la canalla. També hi van haver jocs infantils reciclats ben originals al carrer Menorets i al de la Instrucció. La plaça de les Fonts va ser l'escenari de tallers sobre micologia i de l'exposició de bolets de les veteranes jornades micològiques del Berguedà, que van arribar a la seva 42a edició i són de les més antigues que se celebren a l'estat espanyol. En aquest espai també hi havia la reproducció d'un bosc que va cridar l'atenció dels visitants, com també ho van fer les parades de venda de bolets, on els preuats rovellons es cotitzaven a 35 euros el quilo. I és que aquesta temporada està sent dolenta, i l'escassedat de l'oferta fa que el cost sigui més elevat. També s'hi venien els refinats ous de reig o ceps, entre altres espècies.

A la plaça de Sant Pere hi va haver tallers de ceràmica i demostració amb un torn de fusta. I a la plaça Maragall, la segona edició del showcooking, enguany amb explicació de com es poden cuinar els bolets en conserva, a cura del professor berguedà de la Joviat Màrius Ferrer i l'equip del Corpus.

A partir de les 8 del vespre va ser el torn del concurs de tapes. Enguany, amb més restaurants participants que mai: 27. Aquest va ser un dels moments àlgids, i va fer bullir de visitants el carrer Major. Se'n preveien repartir almenys 14.000 racions. El temps va respectar la trobada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Participants al projecte
Joves berguedanes estudien la relació entre dones i ciència en un projecte europeu

Joves berguedanes estudien la relació entre dones i ciència en un projecte europeu

Alumnes de l'institut Guillem de Berguedà participen al ScienceGirls amb 70 de noies més de set...

Els Castellers de Berga tanquen el curs de l'esperat primer 4 de 8

Els Castellers de Berga tanquen el curs de l'esperat primer 4 de 8

La colla ha assolit els objectius de la temporada tot i que admet que s'ha relaxat en el segon tram

Mor el músic berguedà Pòlit Miró víctima d'una llarga malaltia

Mor el músic berguedà Pòlit Miró víctima d'una llarga malaltia

Va ser el creador de l'escola Soterrats, que va tancar portes a finals de l'any passat. El comiat...

Berga preserva la memòria oral de patumaires referents

Gregori Capdevila 'Mixu', antic cap de la guita grossa, i Josep Carreras, primer regidor de...

La collita de la cobejada tòfona negra arrenca amb molt males perspectives

La collita de la cobejada tòfona negra arrenca amb molt males perspectives

Experts preveuen que l'aparició de la 'Tuber melanosporum' sigui molt escassa per la sequera

Berga fa créixer la Fira de la Xocolata i la Ratafia a nous espais i amb més actes

Berga fa créixer la Fira de la Xocolata i la Ratafia a nous espais i amb més actes

El consistori aposta per una mostra que arriba a la segona edició amb ganes de fer-se un nom

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema