Berga es llevava en silenci, ahir. Pràcticament tots els comerços amb les persianes baixades i poca gent al carrer. A les 10 del matí els veïns enfilen cap a la plaça de Sant Joan on s´iniciava la concentració per defensar la llibertat del poble català i condemnar les accions policials que van tenir lloc durant la jornada de l´1-O arreu del territori.

La manifestació, convocada i impulsada per la Coordinadora Obrera Sindical, de seguida va convertir-se en una mobilització de tota la ciutadania en la que els símbols ideològics van quedar apartats per defensar, conjuntament, el dret a la llibertat i el rebuig a la violència. Una reivindicació multitudinària, de les més concorregudes que han tingut lloc a la capital berguedana.

La comitiva va recórrer des de la plaça de Sant Joan fins a la zona de l´institut Guillem de Berguedà. El camí, es va aturar a l´establiment del Mercadona situat al passeig de la Indústria on alguns dels manifestants van obligar a tancar les seves portes. Més tard, els berguedans van decidir accedir a la carretera. La C-16, que ja estava tallada en altres punts, va quedar plena de persones que van rebre entre aplaudiments una cinquantena de tractors conduïts pels pagesos del Berguedà que, en marxa lenta, es van dirigir fins a l'interior de Berga.