L´Ajuntament de Berga ha anunciat aquest dijous al migdia que no podrà celebrar-se el ple ordinari que es fa cada primer dijous de mes i tocava avui a les 8 del vespre. El motiu? Que no hi hagut temps de complir els terminis de 48 hores previstos legalment d'ençà de la convocatòria. El ple es va convocar dilluns. Dimarts va ser vaga general i no compta com a dia hàbil. Tampoc compten el dia de la convocatòria i el mateix dia del ple. Per tant, no es pot celebrar. Si aquest dijous es fes el ple els acords que s´hi prenguessin serien impugnables ha explicat a aquest diari el regidor Oriol Camps.

L´equip de govern de la CUP està estudiant celebrar aquesta sessió o bé el dimecres dia 11 o bé el dia 12 d´octubre, malgrat que el calendari laboral estatal preveu que aquesta darrera és una jornada festiva. Se celebra el dia de la Hispanitat. Camps ha matisat que «s´ha de valorar» el dia de celebració pensant en què els actes i acords que es prenguin «tinguin seguretat jurídica».

Els darrers anys el govern berguedà treballa el 12 d´octubre perquè considera que Catalunya no té res a celebrar aquell dia.

El que diu el ROM

Sobre la forma i els terminis en què s´ha de convocar un ple, el Reglament Orgànic Municipal, diu el següent.

«La convocatòria i l´ordre del dia de les sessions del Ple podran integrar-se en un únic document, que haurà de ser subscrit per l´Alcalde o Alcaldessa i el secretari General de la Corporació, com a òrgans responsables d´aprovar la convocatòria i l´ordre del dia i de notificar els actes municipals, respectivament. La convocatòria es notificarà amb dos dies hàbils d´antelació a la celebració de la sessió, no computant-se, a aquests efectes, els dies de notificació i de celebració del Ple»