L'alcalde de Gironella David Font ha anunciat aquest matí via Twitter la decisió del consistori berguedà de retirar 300.000 euros provinents dels estalvis municipals del compte de l'ens al Banc Sabadell com a mesura de protesta. L'entitat bancària ha anunciat aquest matí que reunirà d'urgència la seva cúpula aquest dijous a la tarda per tal d'estudiar la possibilitat de traslladar la seva seu social fora de Catalunya davant una eventual declaració unliateral d'independència del Parlament de Catalunya.

«Veient que el Banc de Sabadell ha decidit fer un canvi de la seva seu social ens hem acollit a la llibertat de l´Ajuntament de Gironella d´operar amb els bancs que considerem més adients». Així ha argumentat a Regió7, l´alcalde de Gironella, David Font, la decisió del consistori de retirar els 300.000 euros i escaig que tenia el consistori en un compte en aquesta entitat.

Aquest dijous, el batlle ha «ordenat a la tresorera municipal» retirar els poc més de 300.000 euros del Banc de Sabadell i els ha ingressat en un altre compte de Caixa Bank. «Si el Banc Sabadell lliurement decideix portar la seva seu social fora de Catalunya pel que està passant en aquests moments al país que és fruit de la voluntat del poble, nosaltres també som lliures de no tenir diners a les entitats que no confien en aquest procés» ha declarat a Regió7 el batlle.

Davant la possibilitat que Caixa Bank també acabi decidint traslladar la seu fora de Catalunya, l'alcalde de Gironella ha dit que si això passa també retiraran els diners del consistori. Actualment l'Ajuntament de Gironella hi té dipositats 1,2 milions d'euros, aproximadament, ha indicat el batlle.

L´Ajuntament de Gironella manté el comte obert a Banc de Sabadell ja que hi té concertats crèdits. «El primer pas ha estat retirar els diners i després en funció de com vagi tot plegat ja ho veurem» ha dit Font.