Una escultura retrà homenatge a la Fia Faia de Sant Julià de Cerdanyola

L'Ajuntament impulsa una campanya de mecenatge per finançar el projecte, que ja està en marxa

15.10.2017 | 17:32
Mig centenar de persones va assistir, ahir, a la reunió informativa al local social

Sant Julià de Cerdanyola vol recordar, durant tot l'any, a veïns i visitants la seva festa per excel·lència: la Fia Faia. I és per això -per retre homenatge a la celebració, als qui l'han fet perdurar al llarg del temps i als qui la mantindran en el futur- que l'Ajuntament ha impulsat la creació d'una escultura. Ahir, es va presentar el projecte entre els veïns amb la presència de l'autor, Ernest Altés.

El local social de Sant Julià de Cerdanyola va ser el punt de trobada de mig centenar de veïns. L'alcalde, Agustí Elies, va exposar els orígens del projecte, el seu simbolisme i com es durà a terme. Segons va avançar a Regió7, ja feia temps que tenia entre mans la realització d'una escultura que deixi constància de la tradició que es reviu, cada any, la nit de Nadal a Sant Julià de Cerdanyola. «Ho teníem pensat, però no acabàvem de trobar el moment», va dir. Ara el projecte ja és una realitat, i l'objectiu és que l'escultura pugui inaugurar-se el proper mes de desembre, en el marc de la Fira Faia, un certamen que va néixer l'any passat amb l'objectiu de dinamitzar el municipi unes setmanes abans de la festa ancestral, que se celebra el 24 de desembre.

L'obra té un cost d'uns 19.000 euros. A hores d'ara, hi ha confirmada d'una subvenció de l'àrea de cultura de la Diputació de Barcelona de 8.500 euros, i la resta es finançarà amb recursos propis. Per reduir la inversió municipal, però, el consistori ha impulsat una campanya de micromecenatge, amb l'objectiu de trobar col·laboradors que ajudin a finançar el cost de l'escultura, que ahir també es va exposar entre els veïns per donar a conèixer les dues maneres de col·laborar-hi: fent l'aportació econòmica directament a les oficines municipals, o bé a través de la plataforma digital Verkami. En els dos casos, van especificar, s'han previst dues possibilitats; els interessats podran fer una aportació econòmica de 25 euros o bé de 50 euros. Com és habitual en aquest tipus de campanyes, els col·laboradors rebran, a canvi, un reconeixement. En el cas dels que facin una aportació més elevada, el seu nom quedarà gravat en una placa que s'instal·larà a la mateixa escultura o bé a tocar. Pels que hi col·laborin amb 25 euros, el seu nom apareixerà en una orla que s'instal·larà a l'ajuntament. A més a més, es durà a terme una edició especial dels tradicionals mocadors de la Fia Faia per als mecenes, que seran únics i numerats.

L'alcalde ha assumit que és un projecte ambiciós, i que és «un repte» per a un municipi tan petit com Sant Julià de Cerdanyola. Espera, però, que els veïns s'hi impliquin. Es podran fer aportacions fins al final del novembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Berga s'acomiada de Josep Maria Casals, el Casalets

Berga s'acomiada de Josep Maria Casals, el Casalets

L'església parroquial berguedana acull l'últim adéu a qui fou el primer premi a la Cultura...

Gironella, Guardiola i la Pobla demanen ajudes per a equipaments a la Diputació

Gironella, Guardiola i la Pobla demanen ajudes per a equipaments a la Diputació

L'ens provincial dota un fons amb 30 milions d'euros per als consistoris

Els agenst rurals detecten un niu de vespa asiàtica a Avià

Els agenst rurals detecten un niu de vespa asiàtica a Avià

Els agents rurals han detectat un nou niu de vespa asiàtica ( Vespa velutina) al...

FEDAC Gironella acull l'exposició «L'esperança també juga» de Siro López

FEDAC Gironella acull l'exposició «L'esperança també juga» de Siro López

La mostra constata la capacitat dels nens d'arreu del món de jugar i crear tot i les adversitats...

Elena Boix: «El procés creatiu ha estat durant la lectura del llibre»

Elena Boix: «El procés creatiu ha estat durant la lectura del llibre»

L'artista presenta una exposició basada en el llibre «Ànima», de Wadji Mouawad, que es pot visitar...

Enllaços recomanats: Premis cinema