Carme Clotet i Romà Revelles, del restaurant Niu Nou de Bagà, es van encarregar ahir de demostrar les variades combinacions visuals i gustatives que ofereix el pèsol negre, amb una demostració o show cooking que va constar d'aliments de proximitat i va «posar-hi imaginació i creativitat», seguint les paraules de Clotet just després de presentar els pèsols negres torrats amb curri i gingebre, l'humus de pèsols negres, la carbassa farcida al forn amb pèsol negre i wok de pèsols negres amb verduretes.

La dietista i nutricionista Eva Núñez, en la seva ponència «Llegums, la salut i el medi», coincidia en combinar adequadament i imaginativament els llegums amb altres aliments i espècies. «Per exemple, com hem vist en la demostració de cuina, afegir comí a l'humus, a més de potenciar-ne el sabor, ajuda a evitar que provoquin gasos», explicava Núñez, destacant les qualitats nutritives del pèsol negre i qualificant-lo de «súperaliment de proximitat». Les activitats han complementat a la perfecció aquesta segona Mostra del pèsol negre.