L’Ametlla de Merola ha engegat l’engranatge dels seus Pastorets per posar a punt l’espectacle com cada Nadal. L’agrupació teatral de la colònia del baix Berguedà inicia el compte enrere per a l’estrena de la nova temporada del muntatge amb l’objectiu de continuar posant al dia elements escènics i de vestuari, després d’una renovació iniciada ja fa algunes temporades amb l’objectiu de «modernitzar» l’espectacle.

D’aquesta manera ho ha explicat el director dels Pastorets, Moisès Boixadera, que recorda que des de fa uns anys s’han iniciat canvis a nivell intern amb l’objectiu de millorar el funcionament de l’espectacle. «En un espectacle on es mou tanta gent, és important una bona organització», ha destacat. Més enllà, però, també incorporen nous elements pel que fa a l’escenografia i al vestuari. «Fa uns anys que tenim entre mans la renovació d’alguns decorats que ja estaven molt malmesos i també la substitució de vestits i indumentària que calia renovar», ha afegit, després que l’any passat ja es va fer una catalogació estricta de totes les peces de roba que formen part del muntatge.

Canvi de dates

Un altre dels canvis d’enguany arriba amb les dates de les funcions. «Com que molts dels diumenges són dies festius, hem incorporat una funció el dissabte 30 de desembre que serà a les 9 del vespre», ha especificat. «Ho provarem a veure si funciona», ha afegit. Segons Boixadera, «és complicat fer moure més d’un centenar de persones que formen part de l’equip dels Pastorets en dies assenyalats», i més tenint en compte que «molts dels actors no resideixen actualment a l’Ametlla de Merola» tot i la seva vinculació. La resta de funcions seran el dia de Sant Esteve a les 6 de la tarda i els tres primers diumenges de gener a 2/4 de 6, ja com és habitual.

La música en directe, pendent

Els Pastorets de l’Ametlla de Merola tenen música pròpia després de la versió concert de l’espectacle que van representar durant diverses temporades a l'església mentre el teatre L’Esplai estava en obres. El compositor puig-reigenc Sergi Cuenca va ser l’encarregat de fer una obra musical que van interpretar en directe músics i cantaires en unes edicions especials del muntatge, que no tenia pràcticament escena, i que es va traslladar a l’església perquè l’equipament cultural estava en procés de reconstrucció.

El director de La Flor de Nadal, Moisès Boixadera, ha avançat que des de l’any que es va realitzar aquest format del muntatge, hi ha al damunt de la taula la possibilitat d’incorporar a l’espectacle música en directe. «Tenim les partitures i la feina està feta, però és un repte pendent per quan hi hagi la possibilitat de tirar-lo endavant», ha assegurat. «És complicat poder disposar de músics durant totes les funcions per a una interpretació en directe», ha remarcat, «tot i que hi ha molts pobles que ho fan i l’efecte és molt bo», considera. De totes maneres, no descarten fer realitat aquest projecte en properes temporades. «I si no pot ser en directe, potser enregistrar la música», diu.