La CUP obre al Patronat de la Patum el pressupost de la festa de l'any vinent

El Govern destinarà una partida de 3.000 euros al projecte que es consensuï des de l'organisme

12.11.2017 | 17:09
Ball de gegants de la Patum de lluïment d´enguany, diumenge de Corpus

La CUP de Berga ha volgut obrir el pressupost de la Patum al Patronat municipal que regula la festa. Per primera vegada, els membres que formen part d'aquest organisme tindran l'opció de decidir en què es destina una partida dels comptes de la celebració berguedana. Concretament, es tracta d'una partida de 3.000 euros que els membres del Patronat podran decidir com s'utilitza. En la propera reunió de l'organisme, prevista al gener, aquests representants hauran de portar propostes perquè després es puguin debatre i acordar quines es prioritzen.

Durant la darrera sessió del Patronat, celebrada divendres, la regidora de Patum, Mònica Garcia, va traslladar als membres de l'ens la proposta de pressupost prevista per a la Patum del 2018. Segons ha explicat a Regió7 Garcia, també es va exposar la incorporació d'una partida participativa. «El que volem és que els mateixos integrants del Patronat puguin proposar nous projectes, activitats o millores de la festa», ha detallat, «perquè a vegades hi ha iniciatives que potser no es poden incorporar al pressupost perquè no es consideren tan prioritàries», ha afegit. «Es tracta que siguin iniciatives que no s'estiguin treballant de manera paral·lela i que no formin part del pressupost, tret que es decideixi ampliar alguna de les partides que es considerin poc dotades», ha remarcat. En aquest sentit, a banda de la proposta d'aquesta partida oberta a nous projectes, Garcia ha recordat que els membres del Patronat també tenen possibilitat de plantejar canvis de partides dins dels comptes presentats, que encara han de ser debatuts pels grups municipals abans de ser aprovats pel ple de la corporació. Segons la regidora, tot i que encara no està tancat, s'està treballant en un pressupost que voreja els 230.000 euros, similar al de les darreres edicions de la festa patumaire.

Novetats als comptes

El pressupost incorpora, per a l'any 2018, algunes petites novetats, ha avançat Garcia, com és l'augment de la partida destinada a la promoció de la festa durant l'any, fora dels dies de Corpus, per exemple, amb l'edició de documentals sobre elements concrets de la celebració que serviran per donar a conèixer la Patum a fora de la comarca.

Per a la festa de l'any vinent també s'ha fet una ampliació de la partida destinada a les activitats paral·leles els dies de Patum. Segons Garcia, les activitats que van incorporar-se a les festes passades del Corpus van tenir una bona valoració per part de la ciutadania i es preveu que de cara al 2018 es puguin mantenir i fins i tot ampliar. «Encara no tenim cap programa detallat, però s'ha cregut convenient dedicar més diners a aquesta categoria amb la possibilitat de poder fer alguna cosa més, tenint en compte que ens ha funcionat bé», ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Presentació del nou sistema.
Gironella estrena la recollida porta a porta d'orgànica per a grans productors

Gironella estrena la recollida porta a porta d'orgànica per a grans productors

L'objectiu de la iniciativa és millorar els nivells de reciclatge del municipi del 32% fins al 80%

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

L'espai servirà de sala polivalent i podrà acollir les activitats de la festa major i altres actes

El trasllat de l'oficina comarcal del DARP a Olvan s'ajorna fins al 2018

El trasllat de l'oficina comarcal del DARP a Olvan s'ajorna fins al 2018

El consistori ha de completar el centre de serveis i no disposa del finançament per fer-ho

Un punt de distribució i un centre per fer estella

L'edifici podria acollir un servei de logística de productes agroalimentaris de la comarca

Gaspar Hernández, avui al club de lectura del Museu de la Colònia Vidal, a Puig-reig

El Museu de la Colònia Vidal, acull avui, dimecres, un dels dar-rers actes, dins del Dia...

Els militants de les JERC de Berga renoven la seva junta permanent

La secció local de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a Berga han...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema