Aquest dilluns dia 20 de novembre ha mort el músic berguedà Pòlit Miró Rodríguez a l´edat de 57 anys d'edat víctima d´una llarga malaltia. Miró s´ha dedicat tota la vida al món de la música i un dels projectes més destacats ha estat l'escola Soterrats, que va tancar portes a final de l'any passat.

Va tocar amb la cobla orquestra Rosaleda i també amb el grup U2U3. El seu esperit musical es va despertar ja de jove, quan amb una colla d'amics van fornar el grup Xaloc i posteriorment Licor de Notes.

A la seva faceta de músic i intèrpret, s´hi ha d´afegir el seu perfil com a compositor. A banda d´algunes peces concretes que ha escrit, com la del Cap d´Any de Patum, festa en l´organització de la qual també s´ha implicat, la seva obra més destacada és la trilogia inspirada en les músiques de la Patum. Tres treballs que versionen les peces de la festa berguedana: Intum, De Patum a Patum i Èxtum.

La sala de vetlles és a la funerària Ferran de Berga. Romandrà oberta el dilluns 20 de novembre de les 4 fins a les 8 de la tarda. I dimarts 21 de les 9 del matí i fins a la 1 de la tarda.

La cerimònia laica de comiat tindrà lloc dimecres 22 de novembre a les 4 de la tarda al cementiri municipal de Berga.

Pòlit Miró en acció