Una trentena de persones han participat, aquesta setmana, a la segona sessió de l´Escola de Mares i Pares que impulsen conjuntament l´àrea d´Educació de l´Ajuntament de Berga i les associacions de mares i pares dels centres educatius de la ciutat per crear un espai d´aprenentatge i reflexió sobre la tasca educadora de les famílies

La sessió ha girat entorn de l'alimentació en els infants. En una primera part teòrica, la farmacèutica i homeòpata, Maria Cosp, va oferir una xerrada sobre els efectes de l´alimentació en els processos cognitius, el comportament i la memòria dels infants. Segons fonts del consistori, els assistents van seguir amb interès les pautes exposades per la farmacèutica a l´hora de promoure el canvi d´hàbits alimentaris. En aquest sentit, els participants van posar de manifest la dificultat amb què es troben a l´hora d´adquirir determinats aliments i el cost elevat que tenen els productes ecològics.

L´activitat es va completar amb un taller culinari a càrrec de la nutricionista, Ester Comellas, per aprendre a elaborar àpats saludables evitant l´abús aquells productes que poden resultar perjudicials per a la salut, com el exemple: els greixos saturats, els sucres i les proteïnes d´origen animal, entre d´altres. Posteriorment, els assistents van preparar i degustar diverses receptes saludables entre les que destaquen l´olivada, el paté de llavors de gira-sol o el formatge de tofu i anacards.

Per últim, les ponents van destacar la importància de fomentar el canvi d´hàbits alimentaris en l´àmbit familiar per aconseguir que els infants s´impliquin i siguin conscients dels beneficis que aporta seguir una alimentació saludable.