La música és un dels elements més importants de la seva vida. L'esforç i les hores que dedica a assajar, a compondre i a fer concerts tenen recompensa: la gratitud i felicitat del públic, però també la seva. La guardiolenca Laura Luceño, que té 38 anys i resideix a Sant Julià de Cerdanyola, compagina la seva passió per la música amb la feina al túnel del Cadí i amb ser mare de bessons que ara tenen onze anys. És una dona senzilla, amb empenta i amb moltes ganes de continuar creixent en el món de la música, que voldria que algun dia es convertís en la seva única professió.

Luceño no té clar per què va començar a cantar i a tocar instruments, però sí que és conscient que des de petita ha estat impregnada de música. «El meu pare toca l'acordió i canta molt bé, i durant tota la infància vaig estar envoltada d'instruments a casa», explica. És per això que diu, entre rialles, que «la genètica hi té alguna cosa a veure». Al llarg de la seva trajectòria ha format part de diversos grups musicals, i de molts estils diferents. Actualment, a part de ser una de les integrants del grup Bruntx, ha iniciat un projecte en solitari on la captivadora veu de Luceño i la seva inseparable guitarra són les absolutes protagonistes. Està molt contenta de la bona acollida que ha tingut la seva proposta al Berguedà, on en els darrers dos anys ha realitzat bona part dels seus concerts. «He cantat en llocs que no m'esperava i alguns que fins i tot ni coneixia de la comarca», confessa. Precisament el passat dissabte, va fer doblet: al matí a Casserres, i a la tarda a Vilada.

Tot i que Luceño ha estat, en bona part, autodidacta, actualment està estudiant guitarra i cant. «Sempre m'agrada millorar i és necessari per fer realitat el meu somni de dedicar-me només a la música», assegura. Defineix els seus concerts com a «frescos, tranquils i divertits». «Faig concerts que són els que a mi m'agradaria presenciar com a públic», diu, «on pots estar escoltant una cançó mentre fas una copa, o fins i tot desconnectar una estona i parlar mentre de fons sona la música». Quin tipus de música interpreta?, s'estaran preguntant. «Faig versions de músiques que m'agraden a mi, podem dir que des dels anys 80 en endavant i de diversos estils», explica. Luceño, però, intenta portar-les al seu terreny acústic, amb acompanyament de guitarra i en ocasions també amb harmònica, percussió o cors amb un pedal de veus, «per donar-hi un altre color», diu. Si consulten el seu web i portal de youtube veuran que també és compositora, que ha gravat un videoclip, que escriu peces per encàrrec, i fins i tot fa concerts a mida perquè li agrada, diu, que els que l'escolten «s'ho passin el màxim de bé possible». Qui segurament s'ho passa millor és ella mateixa. «Crec que la gent gaudeix de la meva música, però jo encara més», diu amb convicció. «La música m'omple de vida». Es nota.