El Taller Coloma dedica el calendari solidari del 2018 als oficis tradicionals de la comarca. El centre especial de treball del Berguedà presentarà públicament, dissabte, la nova edició d'aquesta iniciativa solidària que va néixer fa set anys per recollir diners després de l'incendi d'una part de les instal·lacions del Taller Coloma, a Avià. Ahir, els impulsors i creadors d'aquest calendari el van presentar als mitjans i dissabte ja es posarà a la venda al públic.

La gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Fina Canal, va mostrar-se satisfeta que la iniciativa hagi arribat a la setena edició. «Sabem que molta gent espera aquest calendari i estem contents que el que va començar amb una mala notícia, com va ser l'incendi, s'hagi convertit en un calendari que ens agrada i que els nostres usuaris esperen cada any». En aquesta ocasió, els protagonistes de les fotografies d'aquest calendari han estat professionals de diversos sectors de la comarca. Al costat de fer-radors, fusters, pastissers i apicultors apareixen els usuaris del centre especial de treball.

Des de la primera edició, els membres de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis de Berga (AFTDAO) són els encarregats de fer les fotografies que formen part d'aquest calendari. El seu president, Fede Garrido, va assegurar que l'entitat hi col·labora «amb molta il·lusió», i va destacar que és una altra manera de col·laborar i alhora «d'assumir nous reptes en l'àmbit fotogràfic». Un any més, l'encarregada del disseny del calendari ha estat Ermínia Altarriba, que va destacar que és una iniciativa en la qual tothom col·labora «amb moltes ganes». Els diners que es recullin es destinaran a cobrir algunes despeses del centre.

S'han imprès 1.300 exemplars del calendari, que es vendrà al preu de 5 euros a diversos establiments de la comarca i també al mateix centre especial de treball. El tret de sortida a la venda serà dissabte, a les 6 de la tarda, a l'acte que tindrà lloc al Pavelló de Suècia amb la presència dels protagonistes i conduït per Dani Magyk.