Els primers berguedans ja són a Bèlgica. Aquest matí, pels volts de les 11, el primer autocar que va sortir de Berga ahir, dimarts, a la tarda, ha arribat al seu destí. Els cinc autobusos restants que surten carregats de berguedans per participar a la manifestació convocada a Brussel·les aquest dijous, estan de camí i preveuen arribar entre aquesta nit i demà al matí. En total es calcula que més de 300 berguedans -únicament comptabilitzant els autocars- assistiran a l'acte reivindicatiu, a banda de les moltes persones de la comarca que s'hi desplaçaran amb vehicles propis o altres mitjans de transport.

Aquest matí, una delegació de més d'una trentena de berguedans han arribat a Bruges, a 90 quilòmetres de la capital belga. Després d'unes divuit hores de viatge, s'han instal·lat a l'hotel on hi passaran la nit. Aprofitaran el dia per fer turisme, segons ha explicat la coordinadora de l'autocar, Queralt Cortina. "Després del viatge ens hem instal·lat i farem alguna visita per la ciutat. Demà al matí ens desplaçarem cap a Brussel·les i quan acabin els actes, tornarem cap a Berga", ha explicat a Regió7. Els berguedans que ja han arribat a Bèlgica s'han trobat amb nombrosos grups de catalans que, com ells, s'hi han desplaçat per ser presents a la manifestació de demà

.

.

Berguedans a punt de sortir cap a Brussel·les, aquest migdia. DANI PERONA

Paral·lelament, aquest migdia han sortit de Berga i Gironella la resta d'autocars que restaven, després que de matinada n'hagin partit dos més. Janina Vilana ha explicat a aquest diari que esperen ser a Brussel·les demà, dijous, pels volts de les 10 del matí. La quarantena de persones que han pujat en aquest autocar es desplacen expressament per ser a la manifestació i un cop finalitzi, tornaran cap a Berga.