Climent Vila: «Quan vam començar ningú sabia que era un 'room escape'»

El berguedà és un dels impulsors de les sales el «Còctel del doctor» i «Experiment»

16.12.2017 | 07:10
Climent Vila

Ser al lloc idoni i en el moment adequat a vegades funciona. Normalment, però, la sort ha d´estar acompanyada d´esforç i hores de treball. És el cas de Climent Vila, que fa quatre anys, amb la seva iniciativa Insomnia Corporation, pràcticament sense voler-ho, va posar en marxa la quarta sala de room escape de Catalunya. Ara ja n´hi ha més de 300 i la seva és una de les més èxit del país.

«Ens dedicàvem a fer espectacles de terror i vam pensar que seria interessant incorporar-hi un toc de misteri amb jocs de pistes. De manera paral·lela vam saber que s´havia obert la primera room escape a Catalunya i nosaltres vam ser els quarts. Vam veure que teníem al cap una idea molt similar i vam adaptar-la per crear un espai que cridés l´atenció i amb segell propi», fa ressaltar. El còctel del doctor, que és el nom de la seva primera sala, s´ha fet un lloc entre els seguidors d´aquest món. «Al principi ens costava molt explicar què és el que fèiem, perquè quan vam començar pràcticament ningú sabia què era un room escape. Ara ja és molt difícil trobar algú que no hagi visitat una sala o que no tingui un amic que no n´hagi fet cap», ha explicat. Vila es mostra satisfet dels èxits aconseguits i creu que, en part, és per la història que s´amaga al darrere d´El còctel del doctor. «Evidentment que és una sala de room escape, on la gent té una hora per sortir, però hi ha un fil conductor, i l´experiència amb molt de terror és el que dóna el tret distintiu a la nostra proposta», explica. De fet, ha estat reconeguda com una de les millors sales d´arreu de l´Estat pels seus seguidors.

Un cop posada en marxa aquesta primera sala, fa un any i mig que va néixer Experiment, la segona part «on predomina molt més la part del joc i dels enigmes que el terror», assegura. La màquina de crear de l´equip d´Insomnia Corporation no s´atura mai, i Vila ha avançat que ja estan treballant en un nou projecte. «Esperem engegar una nova sala a principi d´any, també amb una història al darrere, que és el nostre segell», destaca.

La seva passió és generar sensacions entre les persones que s´acosten a les seves sales i també a totes les activitats que organitzen. Els propers 27 i 28 de desembre el seu equip desembarcarà a l´antic edifici dels jutjats de Berga, on tindrà lloc el room escape de Nadal dins de les activitats que programa l´Ajuntament de Berga. «L´any passat ens van proposar fer-ho a les estances de la casa consistorial, i va ser molt xulo. Enguany esperàvem repetir-ho, però ens van comentar que havíem de canviar de lloc. Quan ens van dir que seria als jutjats vells, vam al·lucinar», explica. Més de 250 persones van passar per l´experiència i esperen que enguany es dobli el nombre de participants, ja que l´experiència tindrà lloc dues tardes en lloc d´una. «Esperem repetir l´èxit», explica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema