Gironella ha estrenat aquest divendres el seu primer Consell d'Infants en un acte celebrat avui a la sala de plens de l'Ajuntament. Fonts municipals han explicat que el nou Consell està format per 11 alumnes de 5è i 6è de les escoles del municipi. Aquest nou òrgan municipal serà l'encarregat d'escollir un projecte pel municipi adreçat a infants de 0 a 12 anys.

Durant la sessió plenària de constitució, l'alcalde de Gironella, David Font, ha donat la benvinguda als assistents, i els ara ja consellers, han jurat el càrrec. Amb el Consell d'Infants ja constituït, s'ha aprovat fer unanimitat fer reunions mensuals, i un pressupost de 6.000 euros per invertir en el projecte escollit.

Els consellers han estat elegits pels seus companys d'escola, i a partir d'ara, són els encarregat de presentar les propostes al Consell d'Infants. Durant les sessions plenàries els consellers es reuniran amb els tècnics municipals que els orientaran en funció de la viabilitat dels projectes.

David Font ha explicat que l'objectiu del Consell d'Infants "és apropar el dia a dia de les institucions als alumnes del poble, permetre que s'expressin i que se sentin partícips del municipi". Font s'ha mostrat agraït per la voluntat de participació dels infants i les escoles en aquest nou projecte, i ha demanat als consellers i als infants que s'impliquin en el dia a dia del municipi, i tirin endavant un projecte que els faci il·lusió. També ha destacat que aquesta iniciativa permet als infants aprendre a treballar en equip i està convençut que el projecte escollit permetrà millorar Gironella.

La creació del Consell d'Infants es va aprovar en un ple a principis d'any, i forma part del Projecte Educatiu de Gironella, engegat l'any 2012. Durant les setmanes prèvies a la creació del Consell l'alcalde, David Font, ha realitzat sessions informatives perquè els alumnes entenguessin el funcionament de l'òrgan.

Els consellers

Són Aroa Andrade, Jan Carbonell, Maria Carrasco, Maria Felius, Laia Font, Raül Martínez,

Martí Puig, Ivan Raja, Jan Rota, Elisa Serra, Josep Vilà.