L´Agència de Desenvolupament del Berguedà fomentarà la creació de cooperatives forestals el 2018. L´ens de promoció econòmica comarcal comença el projecte Forestal-Cop «un projecte integral, dirigit a fomentar la reactivació econòmica del sector forestal del Berguedà, i dinamitzador de l'ocupació per mitjà de la creació d´almenys una cooperativa de treball en l´àmbit forestal».

L´Agència ha aconseguit una ajuda del programa «Subvencions a projectes singulars de promoció de l´economia social i la creació de cooperatives i societats laborals», del departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb la direcció general d´Economia Social, el tercer sector, les cooperatives i l´Autoempresa de la Generalitat.

Gràcies a l´ajuda concedida, l´Agència facilitarà els recursos inicials per dur a terme aquest projecte i disposarà de 60.000 euros. S´invertiran en el lloguer de la maquinària forestal «mentre que s´aprofitaran recursos propis de l´Agència per la formació i l´assessorament de les cooperatives que es vulguin crear»

L´objectiu del projecte berguedà és crear «com a mínim una cooperativa de treball forestal, en la que l´Agència actuarà com a soci col·laborador aportant espais i continguts per la formació, suport en la gestió del projecte i l´aportació de maquinària forestal» han indicat fonts de l´ens.

Aquest acompanyament es realitzarà durant el primer any i, posteriorment la cooperativa o cooperatives «funcionaran de manera autònoma».

Fonts de l´Agència han explicat que «d´aquesta manera es pretén facilitar l´arrencada de noves empreses forestals que habitualment tenen un escull important en la necessitat d´ús de maquinària que té un elevat cost i que és difícil de sufragar amb els ingressos inicials».