El que era el darrer membre del desaparegut Ajuntament de la Valldan, Josep Torner Guixé, ha mort a l'edat de 95 anys. El funeral tindrà lloc a les 12 del migdia a la parròquia de la Valldan, avui.

En una entrevista que li va fer el setmanari Berguedà Setmanal, de Regió7, l'any 2007, després que la Valldan li retés homenatge, recordava l'annexió a Berga com «un fet dolorós per a tots els veïns». Va explicar que «l'antic Ajuntament del poble va fer un gran esforç per evitar-ho, però en va saber més».

Torner va formar part de l'Ajuntament de la Valldan a principi dels seixanta i hi va viure el procés d'annexió a Berga el 1965. Torner va assegurar que «va ser un gran trasbals per al poble, ja que els membres del consistori havíem viatjat diverses vegades a Madrid i confiàvem a evitar-ho», i afegeix que «els veïns del poble van tenir un gran disgust i fins i tot n'hi havia algun que deia que preferia morir-se abans de veure-ho».

Segons Torner, «Berga només volia quedar-se la Valldan perquè, fins llavors, les parelles que es volien casar al santuari de Queralt havien de demanar permís als jutjats del nostre estimat poble». Torner va assenyalar «els difunts Josep Nadeu, Ramon Gorgues, Ramon Buscall i Lluís Rota com els que van lluitar més per evitar aquella annexió».