A finals del mes de novembre, han començat a treballar 12 joves en pràctiques a diverses administracions públiques del Berguedà. Aquestes contractacions s´han portat a terme dins el programa de Garantia Juvenil del Servei d´Ocupació de Catalunya.

Pel que fa al Consell Comarcal, s'ha contractat a dos joves: un per a tasques a la conselleria d´esports i l´altra al departament administratiu i de comunicació. Per segon any consecutiu, el Consell Comarcal del Berguedà s´ha acollit en aquesta línia d´ajudes per poder donar oportunitats laborals a joves.

A més a més del Consell Comarcal, 10 ajuntaments de la comarca també tenen joves d´aquest programa treballant-hi. Els ajuntaments on hi ha joves realitzant feines diverses són: Avià, Bagà, Casserres, Cercs, Gironella, Gósol, Guardiola de Berguedà, Puig-reig, Sant Jaume de Frontanyà i Vilada. Aquest programa permet agafar experiència i millorar el currículum dels joves contractats que, en alguns casos, és la primera feina i porta d´entrada al món laboral.

El procés de selecció es va realitzar durant el novembre i els contractes signats són de mig any. La convocatòria s´adreçava a joves d´entre 18 i 29 anys sense feina i sense cursar estudis en l´actualitat, però que en els darrers anys haguessin finalitzat estudis universitaris, cicles formatius de grau mig, superior o certificat de professionalitat. També havien d´estar inscrits al SOC com a demandants d´ocupació, així com en el programa de Garantia Juvenil.

Des del Consell Comarcal, conjuntament amb l´Agència de Desenvolupament del Berguedà, s´ha fet la selecció de forma mancomunada i se´n farà el seguiment de tot el projecte, per donar un impuls que permeti una incorporació al mercat laboral un cop acabi aquest període en pràctiques. Avui dimecres 20 de desembre, s´han reunit els 12 joves i es preveu que hi hagin trobades periòdiques per treballar competències transversals.