El Berguedà s'afegeix als 25 territoris de Catalunya que tenen un servei d'atenció integral per a persones LGTBI. S'ubicarà al Consell, des d'on es duran a terme campanyes educatives, tasques de sensibilització i tallers, però també atenció psicològica a les persones que estiguin patint per la seva condició sexual.

El Govern i el Consell Comarcal van signar ahir un conveni mitjançant el qual la comarca rebrà com a mínim 8.000 euros anuals fins al 2019 per al desplegament d'aquest servei que a la Catalunya Central fins ara només es feia a Osona. Un dels objectius és evitar que la gent s'hagi de desplaçar fins a Barcelona o grans capitals per expressar les seves angoixes o garantir els seus drets.

David Font, el president comarcal, va destacar que «es consolida el treball que ja fa temps que es realitza des del Consell en el camp de la igualtat de gènere i la diversitat afectiva i sexual». Font va dir que s'oferià «un servei integral de sensibilització i divulgació» amb xerrades a les escoles i tallers així com atenció a la carta per a les persones que ho demanin.

Per la seva banda Mireia Mata, la directora general d'Igualtat, va lloar «l'aposta clara i decidida» del Consell del Berguedà per oferir «un servei d'atenció integral» perquè això «diu molt del compromís amb el col·lectiu de les persones LGTBI i els seus drets», que «són drets humans». Mata va dir que «és molt important que el Berguedà s'hagi incorporat» a les comarques que presten aquest servei integral ja que d'aquesta manera es garanteixen els drets del col·lectiu LGTBI del territori sense que s'hagi de desplaçar fora.

Per la seva banda, Núria Mariano, tècnica d'Igualtat del Consell, va dir que «fa temps que estem incorporant la visió LGTBI a les polítiques d'igualtat que estem fent». El nou servei «està en plena sintonia» amb la feina que fan.