L'àrea de Turisme de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha editat un calendari per al 2018 «per donar a conèixer els productes singulars de la gastronomia de la comarca». El calendari recull «tota la informació de temàtica gastronòmica, per donar a conèixer els productes i plats tradicionals del Berguedà, ubicant-los i vinculant-los temporalment als esdeveniments gastronòmics més importants durant l'any».

Fonts de l'agència han exposat que l'objectiu és promocionar els prodcutes berguedans i «atraure turisme gastronòmic».

Se n'han editat gairebé 4000 exemplar i s'han repartit a botigues, establiments turístics, ajuntaments i oficines de turisme del Berguedà, i també a fora de la comarca. Les fotografies, obra de Sílvia Massana, s'han finançat a través del programa Gustum, gestionat per l'Associació del Desenvolupament Rural de la Catalunya Central;el disseny i la impressióhan estat finançats per l'àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona. Qui vulgui el calendari el pot recollir a l'oficina de turisme comarcal, «on n'hi haurà a disposició de tothom fins que s'exhaureixin les existències».