Els Reis de l'Orient ja han arribat a Berga. Els carrers de la capital berguedana s'han omplert, a vessar, com cada any, per rebre a Ses Majestats. Després del primer tram del recorregut pels carrers de la ciutat, amb les lluïdes carrosses i una comitiva reial de més de 150 patges, els Reis han abandonat els seus trons per pujar a peu el carrer Major i fer la tradicional salutació a la plaça de Sant Pere.

Desenes de persones s'han aplegat per saludar els Reis en un dels dies més màgics de l'any. Els infants, i també els més grans, s'han acostat als patges i als Reis que han repartit caramels a dojo. Un dels moments amb més afluència ha estat el del pas de les carrosses per la Rasa dels Molins i al capdavall del passeig de la Pau.

Un cop a la plaça de la Creu, els Reis han deixat els vehicles per encarar el darrer tram de la cavalcada a peu. Aquest ha estat un dels instants més esperats pels infants, perquè han pogut saludar de prop a Melcior, Gaspar i Baltasar. Un cop a la plaça de Sant Pere, els Reis han fet l'adoració al naixement situat a la zona de la Berruga, i per primera vegada, no s'han desplaçat fins al balcó de l'ajuntament, sinó que s'han situat a un dels laterals de les escales de l'església. Les obres a la teulada de l'edifici consistorial han impedit seguir el protocol habitual.

Un cop finalitzats els discursos, on els Reis han demanat als infants i també als grans si s'havien portat bé, ha estat el torn de saludar un a un als que s'han acostat al cancell de l'església, on els han repartit caramels.