L´Ajuntament de Gironella ha instal·lat dos nous desfibril·ladors externs automàtics en espais municipals. Un a l´espai Sant Tomàs, i l´altre al costat de l´Escola Sant Marc de Cal Bassacs, amb l´objectiu de convertir el poble en un municipi cardioprotegit. Els nous dispositius se sumen als sis que ja hi havia instal·lats al municipi: al camp de futbol, al pavelló, a la biblioteca, a l´ajuntament, a l´Escola Gironella, i un de mòbil dins el vehicle dels agents locals.

La regidora de salut pública, Mª Teresa Terricabres, ha explicat que la intenció de l´ajuntament és arribar fins al 18 desfibril·ladors, garantint així que n´hi hagi a prop dels centres educatius, i a tots els barris i colònies del municipi, per convertir, d'aquesta manera, Gironella en un municipi cardioprotegit. Terricabres ha afegit que tot i que pugui semblar que 18 dispositius són molts per Gironella, "el municipi és molt dispers i l'ajuntament vol que tots els barris i les colònies disposin dels mateixos serveis."

En els darrers anys, l´ajuntament, conjuntament amb la Diputació, ha organitzat cursos gratuïts i oberts a la ciutadana sobre primers auxilis i alhora per aprendre a fer funcionar els dispositius DEA.