El període d'inscripcions per a adherir-se al Programa bianual Punts d'Informació Turístics (P.I.T.) durant el 2018 al Berguedà ja està en marxa.

Aquest programa està impulsat per la xarxa d´Oficines de Turisme oficials i vol dotar al Berguedà del màxim nombre de Punts d´Informació Turística complementaris, tal i com han explicat fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, perquè els turistes i visitants tinguin la possibilitat de ser informats de l´oferta turística existent i alhora que puguin rebre assistència i suport en l´organització de la seva estada.

El projecte està dirigit a establiments turístics, hotelers, restaurants, cases rurals, empreses d'activitats, i a qualsevol punt que rebi visites de turistes i visitants i ajuda a ser visibles dins l´oferta turística comarcal i alhora conèixer l´oferta existent. Aquesta iniciativa "permet als participants donar resposta a les peticions d´informació turística de forma solvent, contrastada i acurada, conèixer altres equipaments turístics i establir treball conjunt i millorar la proposta de producte turístic individual a través de la creació de producte combinat entre centres que hi formin part." A més a més, per part de la Diputació de Barcelona i l´àrea de Turisme de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà es posa a la disposició dels adherits material informatiu, formació i informació.

Prop d´una trentena d´equipaments i serveis turístics del Berguedà ja disposen d´aquesta acreditació, que els facilita l´oferta d´un servei d'atenció més complet al turista i visitant.

El programa s'implementa a través de sessions formatives i de coneixement del territori, i amb la creació d'un catàleg de serveis i productes turístics del Berguedà.

Les acreditacions com a punt d'informació reconeixen formalment la tasca informativa i d'assessorament que molts dels establiments i serveis turístics ja estan duent a terme.

Les inscripcions es poden realitzar a través de les pàgines webs de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà o de l´Àrea de Turisme de l´Agència.