El pont del 12, 13 i 14 d´octubre, els Pirineus es convertiran en un escenari ple d´esport amb la Pyrenees Bike Race Camí dels Bons Homes que organitza Besttrail amb la col·laboració de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà. Tal i com han explicat fonts de l'organisme, es tracta d'una proposta innovadora que travessa els Pirineus de sud a nord amb bicicleta de muntanya, que a banda de ser un repte esportiu, pretén donar a conèixer els racons més bonics del Pirineu català i francès.

La prova oferirà un recorregut de 244 quilòmetres dividit en tres etapes: la primera etapa consta de 92 km amb sortida a Berga i arribada a Alp; el segon dia es realitzaran 80 km des de Alp fins a Ax Les Thermes; i finalment, la darrera etapa, de 72 km per arribar al poble de Foix (França). La prova es pot completar de forma individual o per equips de 2, 3 o 4 persones.

Segons fonts de l'Agència, a banda d´oferir "una experiència única" en BTT, la proposta també "busca establir un clima social entre els participants, fent així sopars conjunts a cada final d´etapa amb lliurament de premis, xerrada tècnica de la següent etapa i repàs fotogràfic del dia viscut."

Aquesta iniciativa compta amb el recolzament de Pedratour, l´agència de viatges de la zona; Quart Sports Wear, empresa dedicada a la confecció de roba i complements esportius; Silvia Rovira, especialista en el medi natural i en rutes de btt, senderisme i raquetes de neu; a més a més de tots els serveis que hi ha darrere l´itinerari El Camí dels Bons Homes.