El grup municipal d'ERC i les JERC de Berga proposaran a la sessió plenària que s'ha convocat per a aquest dijous que el carrer on s'ubica la caserna de la Guàrdia Civil passi a dir-se 1 d'Octubre. Així ho van fer públic ahir els regidors Jordi Pujals i Dolors Tous i el portaveu de les joventuts republicanes, Marc Pons, en una compareixença que van fer a tocar de l'edifici del cos de seguretat de l'Estat de la capital berguedana.

La proposta dels republicans només afecta el tram de carrer Serra de Casampons on hi ha l'edifici esmentat que no té número. Aquest tram, on hi ha el pont que travessa la C-16 i que constitueix l'única via d'entrada i sortida de la urbanització de Casampons,té una llargada d'uns 200 metres, aproximadament. L'indret l'han triat, segons van explicar, perquè està «enmig» de dos col·legis electorals del referèndum de l'1-O: el de l'institut Guillem de Berguedà i el de l'escola de Santa Eulàlia.

Els representants republicans van explicar que el fet que en aquest espai només hi hagi un edifici, la caserna de la Guàrdia Civil, farà que no hi hagi veïns afectats pel possible canvi de nom i pal·liarà els possibles inconvenients que podria suposar canviar el nom d'altres vials. Pel que fa al número, actualment no en té. L'adreça de l'institut armat a Berga és carrer Serra de Casampons però sense número.

Els republicans van explicar que han comentat la seva proposta a veïns d'aquest carrer que travessa tota la urbanització i «la troben bé» . La iniciativa d'ERC té per objectiu retre «homenatge» als berguedans que van participar i defensar les urnes en el referèndum de l'1 d'octubre.

El regidor Jordis Pujals va dir que el seu grup està obert a la creació d'una comissió d'estudi de canvi del nomenclàtor berguedà. Pujals responia així una pregunta de Regió7 sobre quines expectatives tenien que s'aprovés la proposta tenint en compte que fa anys que col·lectius llibertaris berguedans reclamen canvis de noms de carrers de la ciutat fins ara infructuosament.