Els castellers de Berga han quedat segons al dissetè Torneig Casteller de Sabadell que s'ha celebrat aquest cap de setmana i en el que hi han participat 48 colles i 2.000 persones.

Els Castellers de Sabadell, padrins dels de Berga, han estat els organitzadors de l'acte.

Els partits de futbol van començar dissabte al matí i han acabat diumenge al migdia amb la final entre la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Berga. Els Castellers de Berga han perdut la final per 4 a 2 contra els de Valls. Fonts dels de la camisa blava han indicat que malgrat la derrota "el mèrit de la segona posició (entre 48 colles) és innegable"

A bnada del futbol, el cap de setmana del Torneig Casteller de Futbol "és un punt de trobada entre castellers de moltes colles compartint oci, esport i diversió, a l'inici de la temporada".

Durant tot el torneig, els castellers de Berga han jugat els partits amb una samarreta reivindicativa demanat la llibertat dels presos polítics. "Mentre les colles castelleres comencem la temporada i el món va rodant, gent innocent continua a la presó. Que no es normalitzi aquest fet" han indicat fonts de la colla berguedana.